Полицията издирва нагли обирджии, заплашили магазинерка с пистолет
80116
Полицията издирва нагли обирджии, заплашили магазинерка с пистолет
  • Полицията издирва нагли обирджии, заплашили магазинерка с пистолет

Полицията издирва нападателите на мъж и жена обирджии, които заплашиха с пистолет продавачка в София

Полицията издирва нагли обирджии, които заплашиха с пистолет продавачка в София. Грабежът е станал във вторник около 21.30 ч. на метри от сградата на столичната полиция.

Мъж и жена на средна възраст нахлули в магазин за хранителни стоки и без да крият лицата си нападнали единствената служителка и взели парите от касата. В опита си да открие извършителите собственикът на магазина разпространи шокиращото видео от охранителните камери във Facebook.

Михаил Русинов е собственик на магазина на бул. „Македония” 9, ограбен преди два дни в непосредствена близост до сградата на СДВР. По думите му причината да разпространи записите от камерите в магазина е освен да се улесни работата на полицията в издирването на двамата обирджии, но и да се провокира обществена реакция.

„Един брутален обир, по-скоро е насилие срещу човек за мен това, срещу двама участници. Единият жената идва да купи някакви цигари, за да види къде е касата, ключът и след това влиза и нейния съучастник с пистолет насочен към нашата продавачка. Вижда се и на записа, има брутално насилие, удрят я, жената има счупен пръст”, обясни Русинов.

По думите му продавачката не е познавала нападателите. „Но е запомнила, че единият е идвал и преди това, за да си купи бутилка уиски. Но не я е купил, казал, че нямал пари. Това е бил случай да видят има ли хора в магазина. Тъй като е имало един човек, те го изчакват да излезе и тогава вече влизат”, разказа още собственикът на магазина.

Собственикът на магазина обясни, че касиерката е опитна в работата си. Тя дори се е съпротивлявала на нападателите. След случая обаче жената е силно травмирана.

„Викали са й да даде ключа и са я заплашили с убийство”, разкри още Русинов.

Касиерката е натиснала паник-бутон, но служителите на охранителната фирма идват една минута след като наглите обирджии напускат мястото.

От столичната полиция обясниха за Дарик, че са установили самоличността на мъжа и жената и двамата са обявени за издирване. Към момента обаче те са в неизвестност.