Глобиха турист, буйствал в хотел на Златните
Глобиха турист, буйствал в хотел на Златните / Дарик Варна, архив

За проява на дребно хулиганство, Варненският районен съд наложи глоба в минимален размер от 100 лева на чуждестранен турист, нарушил обществения ред и спокойствие в „Златни пясъци”.

Инцидентът възникнал около 3 часа тази сутрин, в хотел „Голден Явор“ на комплекса. 29-годишен  турист от Германия, заедно с трима свои приятели, отишъл по това време на рецепцията, в нетрезво състояние и бутилка уиски в ръка, като поискал бързо да бъде настанен в хотелска стая. Само един от групата имал направена предварителна хотелска резервация. Служителят на рецепцията осигурил стая, но така и не успял да регистрира госта, тъй като той говорел на висок глас, ръкомахал и блъскал приятелите си.

За обезпечаване на реда и спокойствието били извикани дежурни полицаи. Германският турист и след настаняването си не останал в стаята,  започнал шумно да блъска вратата, слязъл в бара, като поискал да пие и посягал към охранителя. Нарушителят продължил да смущава спокойствието в хотела, поради което бил отведен до Пето районно на МВР за съставяне на акт за проява на дребно хулиганство. Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 24-часов срок.