Новите Досиета Х разплакаха Дейвид Духовни
Новите Досиета Х разплакаха Дейвид Духовни / Guliver/Getty Images

Американският актьор Дейвид Духовни призна, че се разплакал, когато започнал да чете сценария на новите шест епизода на култовия сериал "Досиетата Х" - продължение на оригиналния проект. Това призна самият актьор в интервю за "Ентъртейнмънт уикли".

"Прочитайки първата страница на сценария, започнах да плача. Странно е отново да видиш познатите имена. Това няма отношение към съдържанието на текста. Просто ние дълго обсъждаме този проект, дълго го планираме. Нужно бе много време, за да може всички отново да се съберем", пояснява актьорът.

Дейвид Духовни характеризира сценария като фантастичен, но отказа да разкрие повече подробности. Само каза, че всеки епизод е със завършен сюжет, но между всяка серия има и обединяващ елемент.

Актьорът сподели, че е готов да се снима и в нови епизоди на "Досиетата Х". "Връщаме се в шоуто, не за да го спрем", казва Духовни.

Американският телевизионен канал Fox обяви през март, че ще бъдат заснети нови шест епизода на сериала "Досиетата Х", в които главните роли отново се поемат от Дейвид Духовни и Джилиън Андерсън.

Новите "Досиета Х" разплакаха Дейвид Духовни
netinfo
Първият от тях ще бъде излъчен на 24 януари 2016 година, информира на сайта си телевизионният канал Fox.

Първият епизод е разделен на две части, като втората ще бъде показана на 25 януари. Участието си в сериала са потвърдили също Мич Пиледжи и Уилям Брус Дейвис.

Снимките трябва да започнат през лятото на 2015 година във Ванкувър.

Сериалът дебютира по телевизионния канал Fox през 1993 година и проследява съдбите на специалните агенти на ФБР Фокс Мълдър и Дейна Скъли в опитите им да дадат отговор на необясними, много често паранормални явления.

Поредицата, създадена от Крис Картър, е най-дългата в жанра на научната фантастика, показвана някога по телевизионната мрежа на САЩ, с девет сезона, които приключват през 2002 година.

Източник: БТА