БСП Владиславово залага на Гуцанов и Клисарова за кмет на Варна
БСП Владиславово залага на Гуцанов и Клисарова за кмет на Варна / Дарик Варна, архив

Лидерът на БСП - Варна Борислав Гуцанов, който беше депутат в 42-то Народно събрание и председател на парламентарната комисия по регионално развитие, и проф. Анелия Клисарова - министър на образованието и науката в правителството на Пламен Орешарски, са номинациите на районната организация на БСП във „Владиславово“ за кандидати за кмет на Варна.

Две са и номинациите за районен кмет - Георги Георгиев, който е бил председател на районния съвет в квартала, и Стефка Петрова, доскорошен началник на бюро по труда  „Владислав Варненчик“. Номинация за кандидат за кмет получи и Иван Русев, общински съветник от групата на БСП в мандата 2003-2007 г. Той обаче си направи отвод. Общото събрание гласува и взе решение, с което делегира права на Градския и Районния съвет на БСП по отношение на окончателната номинация за кмет на района, да водят преговори с потенциални коалиционни партньори или такива  за подкрепа на независими кандидати.

Организацията на БСП заяви и готовност партията да подкрепи за втори мандат независимата кандидатура на настоящия кмет на кметство Тополи – Демир Георгиев.

Според членовете на районната организация на БСП в листата за общински съветници трябва да бъдат включени Борислав Гуцанов, проф. Анелия Клисарова, Димитър Чутурков, който доскоро заемаше поста заместник-областен управител на Варна, както и Светлана Такева, настоящ съветник от червената група в местния парламент. Общо 18 са номинираните. Сред тях са още Дияна Димитрова, Магдалена Парчева, Николай Николов, Атанас Куртинов, Иван Русев и др.

С общото събрание на организацията във „Владиславово“ беше поставено началото на вътрешнопартийната кампания преди местните избори. Конференции за номинации ще бъдат проведени и в останалите четири района на града. Окончателното решение кой ще е кандидат за кмет, кои ще са кандидатите за районни кметове, за кметство и за общински съветници, ще бъде взето на Градска конференция на БСП.