Временна реорганизация на движението в Шумен заради Черешова задушница
Временна реорганизация на движението в Шумен заради Черешова задушница / netinfo

Заради предстоящата Черешова задушница временно ще бъде променена организацията на движението в Шумен, информират от местната администрация. Кметът Красимир Костов е издал заповед, по силата на която от 07:00 ч. до 16:0 ч. на 30 май се въвежда еднопосочно движение с изчакване по ул."Университетска", в участъка от входа на КАТ- Пътна полиция до входа на Гробищния парк. Еднопосочността ще се регулира със служители, които ще подават сигнал и пътни знаци.

Движението по пътната отсечка на автобуси на градския транспорт до 14 места и автомобили със специален режим на движение /пожарна, полиция и спешна и неотложна помощ/ и леки автомобили ще бъде позволено.

Забранява се при излизане от Гробищен парк движението на дясно по ул."Университетска" за същия период, като за обходен маршрут ще се ползва пътя през 5-ти километър и кв. „Тракия".

Маршрутът на автобус №14 остава непременен - от кв. "Боян Българанов", през "Симеон Велики" до Гробищния парк. Колите ще се движат през 15 м. При желание на пътници, автобусът в Дивдядово ще пътува до местния Гробищен парк.