Фондация „Кроношпан” отново дава стипендия за обучение в американския „Бабсън Колидж”
Фондация „Кроношпан” отново дава стипендия за обучение в американския „Бабсън Колидж” / netinfo

Ученици от България получават отново шанс да кандидатстват за стипендията на Фондация „Кроношпан" за петгодишно обучение в американския университет за предприемачи „Babson College".

Кампанията важи за учебния цикъл 2015-2016 год, т.е за кандидати, които завършват средното си образование догодина.

Стипендията е на стойност 500 000 долара и дава възможност на притежателя и да придобие своето образование в частното учебно заведение, което прави подбор на най-талантливите студенти от цял свят. В момента възпитаниците на учебното заведение са представители на 67 нации от цял свят.


През миналага година в съревнование със свои връстници от цяла Европа до финалния кастинг достигнаха 8 ученици от България, а четирима от тях бяха от Бургас.


Всяка година фондация „Кроношпан" спонсорира един студент и покрива пълните му разходи за четиригодишния период на обучение в „Babson College". Стипендията осигурява средства за учебни такси, настаняване, учебници, медицински застраховки, транспорт от и до САЩ.

Нареждайки се в листата на най-добрите Топ 20 Бизнес-програми в САЩ за петнадесет последователни години, мисията на Babson College е семпла и същевременно смела: „Да обучава лидери, допринасящи за икономическия и социален просперитет ... навсякъде по света".

Кандидатите от българските училища трябва да имат изключително академично представяне и да завършват средното си образование като едни от най-добрите в своя випуск.

Необходимо условие, което се поставя пред претендентите за стипендията, е да показват лидерски способности и да отделят време за каузи в полза на обществото.
Като част от програмата на стипендиантите се предлагат ексклузивни летни стажове, започващи след първия семестър и осигуряващи на студента работно място в компанията след завършване пълния курс на обучение.

Кроношпан и Babson College търсят високо мотивирани млади хора с предприемачески нюх, които да бъдат вдъхновени от възможността да учат в един от най-престижните университети в света, да общуват с други надарени и високо мотивирани студенти и един ден да допринесат за просперитета на своята общност.

Краен срок за подаване на документите е 28 август 2015г.

За допълнителна информация, моля, посетете нашия уеб сайт www.kronospanfoundation.org
Лице за контакти за България - Велина Караниколова, отдел „Човешки Ресурси"
0 885 803 923