Златен медал за танцьорите от ДЮТА „Кюстендилче“ и препоръка за „World Folk
Златен медал за танцьорите от ДЮТА „Кюстендилче“ и препоръка за „World Folk / ОДК- Кюстендил

Златен медал от ХІХ Старопланински събор „Балкан фолк 2015" - Велико Търново завоюваха талантливите танцьори от Детско-юношеския танцов ансамбъл „Кюстендилче" при ОДК - Кюстендил, с художествен ръководител Рангел Маджарски.
ДЮТА „Кюстендилче" е лауреат и носител на почетния знак на Старопланински събор „Балкан фолк 2015" и получи и отличие за откритие на фестивала, диплом за достойно и с високи художествени стойности представяне.

Златен медал за танцьорите от ДЮТА Кюстендилче и препоръка за World Folk"
netinfo

Ансамбълът получи препоръка от организаторите за представяне на българските народни изкуства в Световния шампионат по фолклор „World Folk" в Несебър и Слънчев бряг.
Участието на ДЮТА "Кюстендилче" на сцената на големия международен форум, който е под егидата на Европейската асоциация на Фолклорните Фестивали EAFF, бе излъчвано директно по 50 кабелни телевизии в страната.

Златен медал за танцьорите от ДЮТА Кюстендилче и препоръка за World Folk"
netinfo

Успехът на ДЮТА „Кюстендилче" във Велико Търново е признание за многогодишния труд на г-н Маджарски, създал няколко поколения танцьори и възпитал в децата любов към българския фолклор, информират от ОДК- Кюстендил.