Полицията отрича да разследва смъртта на Би Би Кинг като убийство
Полицията отрича да разследва смъртта на Би Би Кинг като убийство / снимка: Guliver/Getty Images

Полицията в Лас Вегас отрича да разследва смъртта на Би Би Кинг като убийство, като уточни, че подобно разследване може да започне едва ако от аутопсията бъдат получени доказателства за неестествена смърт, съобщиха АФП и ДПА.

Две от дъщерите на Би Би Кинг - Карен Уилямс и Пати Кинг обвиниха хората, които са го гледали, че са го тровели в продължение на месеци преди смъртта му на 14 май в хоспис в Лас Вегас на 89 години. Те поискаха от съда да започне официално разследване.

"Вярвам, че баща ми е отровен, и че са му давали препарати, за да причинят преждевременната му смърт" - пишат Карен и Пати в две еднакви клетвени декларации. - Вярвам, че баща ми е убит".

Те обвиняват дългогодишния секретар на Би Би Кинг Майрън Джонсън и мениджъра му Лавърн Тони, че са го отровили.

"На този етап нямаме никакви доказателства тези обвинения да са основателни" - каза съдебният лекар на окръг Кларк, като увери, че ги вземат насериозно и водят разследване с полицията. Полицията обаче обяви, че докато съдебният лекар не
определи, че смъртта не е естествена, разследване не може да започне.

Лавърн Тони, която е изпълнител на завещанието на Би Би Кинг, отхвърли обвиненията. Брент Брайсън, един от адвокатите, които работят по наследството на музиканта, също каза, че обвиненията на дъщерите му са "смешни и клеветнически".

Според него те са без основание. Той се позова на трима лекари, които са прегледали музиканта няколко дни преди смъртта му. Що се отнася до обвиненията на дъщерите, че не са ги пускали при баща им, той обясни, че Би Би Кинг сам е решавал с кого да се види. Изследванията след аутопсията на тялото на Би Би Кинг ще продължат от 6 до 8 седмици.

Източник: БТА