Водачът, убил жена, има условна присъда
Водачът, убил жена, има условна присъда / 100 вести

26-годишният мъж, който преди 4 дни погуби водачката на автомобил в кв. Стефановци, е с влязла в сила условна присъда за друго пътно произшествие, съобщава вестник „100 вести“.

Преди малко повече от година, на 5 април около 5:30 часа, той влетя с колата си в кафенето срещу хотел „Янтра“ в Габрово и буквално го унищожи, пише още изданието.

Пострадали нямаше заради ранния час, но пък щетите бяха големи. На всичкото отгоре водачът, с инициали Е. Г., избяга, а после имаше въртели кой точно е шофирал.

Отговор на въпроса как точно е установено, че Е. Г. е шофирал, дава част от присъдата на Районния съд, цитирана от вестника:

„Микроскопични стъклени частици, иззети от главата на Е. Г. ... парче от предното панорамно стъкло... да бъдат унищожени, след влизане на присъдата в законна сила“.

Другите теми от "100 вести":

Общинските дружества в Севлиево отчитат печалба за 2014 година, става ясно от годишните счетоводни отчети и баланси, които бяха обсъдени и приети на заседание на ОбС. Изводът беше направен от представения анализ за резултатите от проверката, направена от специална комисия.

Тепърва обмисляме стратегии и тактики за поведението ни по време на местните избори, споделя в интервю депутатът Четин Казак. Една е например стратегията, която трябваше да приложим в Севлиево, където имаме доста сериозно присъствие и потенциал. А коренно различна ще е стратегията в Габро- во, Трявна и Дряново.

Евродепутатът от левицата Илияна Йотова идва в петък – 29 май 2015 г., в Габрово, за да връчи наградите на победителите в надпреварата за написване на есе на тема:

„Защо се гордея, че съм българин в страна-членка на ЕС“, свързана със 180-та годишнина от създаването на Априловото школо.