Млад кмет управлява Ловеч за един ден
Млад кмет управлява Ловеч за един ден / ekomisia.21

На 26 май 2015 г. Ловеч си имаше млад кмет за един ден. Инициативата се реализира от Общинския ученически съвет и сдружение „Екомисия 21 век" - Ловеч, с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта и с подкрепата на Община Ловеч.

В кампанията участваха ученици от средните училища от община Ловеч. В конкурс на 18 май бяха излъчени младежите, които управляваха общината за един ден.

Младият кмет на Ловеч беше Светла Данова. Тя седна в стола на кмета Минчо Казанджиев и управлява общината за един ден. Светла е ученичка в Природо-математическа гимназия -Ловеч.

В ролята на зам.-кмета инж. Пламен Петков влезе Стела Цакова от СОУ „Тодор Кирков", председателят на Общинския ученически съвет Владимир Веселинов от СОУ „Св. Климент Охридски" пое щафетата от зам.-кмета инж. Пенка Николова. Ученикът от ПМГ Ловеч Христиан Вутов пък влезе в ролята на зам.-кмета Ертан Хасан. Мястото на секретаря на общината Соня Христова зае София Цветанова от ГЧЕ „Екзарх Йосиф I". Председател на общинския съвет за един ден стана Михаил Димовски от Гимназията за чужди езици.

Млад кмет управлява Ловеч за един ден
netinfo

Всички участници заявиха след края на работния си ден, че дейността на кмета и екипа му е изключително отговорна и интересна.
Накрая всички участници в инициативата „Млад кмет за един ден" получиха подаръци от Община Ловеч.