Онколозите отново излязоха на протест
Онколозите отново излязоха на протест / Снимка: Topnovini.bg

Онколозите в Русе възобновиха протестите си срещу сливането на специализираните диспансери с областните болници. Лекарите се събраха пред Комплексния онкологичен център в града, за да настояват за премахване на текстовете за сливане от проектозакона за лечебните заведения. Медиците за пореден път декларираха, че основните им искания са за запазване на юридическата самостоятелност на русенския онкодиспансер, което декларираха и пред здравния министър д-р Петър Москов при посещението му в дунавския град миналия петък.

Протестите в Русе ще продължат ежедневно в обедната почивка на медиците, заявиха днес онколозите. Причината е, че засега те не виждат никакво развитие след срещата им с министъра. И очакват диалогът да бъде продължен.

Миналия петък на среща с медицинската общност в Русе министър Москов заяви, че всеки един случай на сливане ще бъде решаван съобразно спецификата си, поотделно и индивидуално. Тогава той е обещал на русенските лекари, че ще покани техни специалисти на разговор в министерството.