Жертвите на наводненията, вследствие на проливните дъждове през последните дни в Тексас, станаха три, след като 14-годишно момче и кучето му бяха намерени мъртви в отводнителен канал в предградието на Далас - Де Сото, предаде Асошиейтед прес.

Полицай с помощта на полицейско куче откри телата на Деймиън Блейд и неговото куче в отводнителен канал близо до дома на момчето. Двамата са се удавили. Семейството съобщило, че синът им е изчезнал, в неделя вечерта, след като едно от двете му кучета се прибрало у дома само, мокро и много изкаляно. За последно Деймиън бил видян заедно с домашните си любимци. В неделя бе открито тяло на мъж край придошлата река Бланко, а ученичка от горните класове почина в събота вечер, след като колата й бе залята.

Дванайсет души в Уимбърли Вали, популярен туристически център в Тексас се смятат за изчезнали, след като ваканционната къща, в която били отседнали за уикенда, била пометена от придошлата Бланко Ривър, която оставила след себе си огромни купища отломки. Очевидци разказват, че реката, чието ниво се покачило с близо осем метра за един час, съборила къщата от основите и я блъснала в мост. От вилата са открити само парчета.

Губернаторът на щата Тексас Грег Абът заяви, че наводненията са най-тежките, връхлитали някога този щат, предаде Ройтерс.

В 24 окръга на Тексас е обявено бедствено положение. Губернаторът прелетя с хеликоптер и района южно от град Остин, за да оцени щетите, причинени от серия торнада, обилните дъждове, гръмотевичните бури и наводненията, които принудиха много хора да се евакуират или да се спасяват по покривите на домовете си и които оставиха хиляди жители без електричество.

Последните новини от щата са за преминало торнадо в централната му част, което е отнело живота на един човек, живеещ в каравана и е ранило четирима души, посочва АП.

Източник: БТА