Какви стъпки предприема ДНСК за незаконните постройки в Марчево?
Какви стъпки предприема ДНСК за незаконните постройки в Марчево? / netinfo

Принудителното премахване на незаконни постройки в село Марчево е било временно спряно през 2013 година, тъй като това би довело до възникване на жилищен проблем на хората, които живеят там.

Още през 2012 година са издадени 124 заповеди за премахване на незаконни строежи, извършени от хора от ромски произход, в местност "Падарката" в село Марчево, община Гърмен, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В края на 2013 година става ясно, че временно е спряно принудителното премахване на сградите. Причината е, че няма къде да бъдат настанени лицата, които живеят в незаконните постройки, каквото е изискването на закона.

Понастоящем от ДНСК са отправили запитване до областния управител на Благоевград Бисер Михайлов и кмета на община Гърмен Минка Капитанова дали вече е осигурено настаняване на хората, които обитават незаконните постройки, за да се пристъпи към тяхното събаряне.

От ДНСК съобщават, че отново ще отправят покани за доброволно премахване. Ако то не бъде извършено, ДНСК ще започне процедура за избор на изпълнител за принудително премахване.