12 плевенски просветни дейци получиха отличието Неофит Рилски на церемония в София
12 плевенски просветни дейци получиха отличието Неофит Рилски на церемония в София / dariknews.archive

Ден след отбелязването на Деня на българската просвета и култура, в 18 СОУ „Уилям Гладстон" в София, официално беше връчено почетното отличие "Неофит Рилски" на учители, директори на училища, просветители от цялата страна.
Високото отличие се връчва по предложение на Регионалните инспекторати по образованието в страната, синдикалните организации и от Съюза на работодателите в сферата на народната просвета, обясни пред журналисти Албена Тотева - началник на РИО - Плевен.
Претендентите за удостояването с почетната грамота са определени с решения на педагогическите съвети в училищата.

Албена Тотева уточни, че сред критериите са били високи резултати на учениците след проведено вътрешно и външно оценяване, значими резултати от национални и международни олимпиади, постижения в съответната професионална област или в методиката на преподаване, използване на съвременни интерактивни методи на преподаване.

12 са отличените за Област Плевен като 6 от тях са излъчени от РИО-Плевен, а останалите 6 са излъчени от синдикалните организации и от Съюза на работодателите.

12 плевенски просветни дейци получиха отличието "Неофит Рилски" на церемония в София
netinfo

Наградените са: Цветанка Нейкова - директор на ОДЗ-1 "Огнян Михайлов" - Кнежа, Росица Златева - учител в ОДЗ"Знаме на мира" - Белене, Елка Пъшева - учител по музика в НУ"Отец Паисий" - Плевен, Диана Данова - старши учител по математика в МГ"Гео Милев" - Плевен, Наско Нейков - директор на ПГ по транспорт "Проф. Цветан Лазаров" - Плевен, Николина Спасова - ръководител на Фолклорна група "Нашенчета" от ЖДР-Плевен, Валя Румбелова - старши учител в СДГ"Теменуга" - Плевен, Катя Ралчева - учител по технически дисциплини в ПГ по транспорт в Плевен, Людмила Гатева - директор на ОСЗ"Снежанка" - Плевен, Бисерка Илиева - директор на ПГЛВ"Ал. Стамболийски" - Плевен и Иван Евгениев - педагогически съветник в ПГ по електротехника и химични технологии в Плевен.

Между наградените е отличен посмърнто педагогът Павлина Паскалева от ПГ по електротехника и химични технологии "Проф. Асен Златаров".

Домакин на срещата с медиите беше областният управител на Плевен Ралица Добрева, която поздрави всички наградени, които получиха и букети с цветя от Областна администрация - Плевен.