Пияни и без книжки шофьори хванати от полицията
Пияни и без книжки шофьори хванати от полицията / DarikNews.bg, архив

Трима неправоспособни водачи и двама, употребили алкохол са установени от пътни полицаи, съобщава говорителят на Областната дирекция на МВР - Сливен Първолета Мандинска. На 23 май в 5,30 часа пред Районното управление на МВР в град Сливен е спрян за проверка лек автомобил “Фолксваген Туарег”, управляван от 32-годишен мъж от село Нейково. При проверката полицейските служители установили, че шофьорът е неправоспособен водач, като вече има наложено административно наказание за същото нарушение. При проверката за употреба на алкохол е показал положителна проба от 0,59 промила.

Също на 23 май в село Николаево е спрян за проверка лек автомобил “Фиат Брава”, управляван от 18-годишен младеж от Сливен. При проверката се установило, че той е неправоспособен и не управлява за пръв път МПС, без да притежава шофьорска книжка. Той също има наложено наказание по ЗДвП за същото нарушение.

На 24 май в 21,00 часа на бул. “Самуиловско шосе” е спрян за проверка лек автомобил “Опел”, управляван от неправоспособен мъж на 25 години от Сливен, също изтърпяващ наказание по административен ред за управление на МПС без необходимата правоспособност.

27-годишен жител на село Желю войвода е хванат да управлява лек автомобил с концентрация на алкохол 1,61 промила. Той е спрян за проверка на 23 май в центъра на Сливен.

На 24 май в кв.”Българка” е спрян за проверка лек автомобил “БМВ”, управляван от 25-годишен мъж от Сливен. При проверката за употреба на алкохол е показал положителна проба от 1,31 промила. Срещу двамата са образувани бързи досъдебни производства.