Питане за пътя Сливен – Ичера внесе народният представител Петър Петров
Питане за пътя Сливен – Ичера внесе народният представител Петър Петров / Патриотичен фронт - Сливен

Народният представител от ПГ на „Патриотичен фронт“ Петър Петров е отправил питане до министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова относно свлачището по пътя Сливен – Ичера.

„Вече втори месец… пътят Сливен – Ичера е затворен. Разрушен е участък… между местността „Моллова гора” и разклона за Карандила. Пътната настилка е пропаднала и реално път там вече няма” – пише в питането. Петър Петров уточнява, че до този момент не са предприети никакви укрепителни дейности, а пътят се използва от жителите на Сливен, Котел, Жеравна, Ичера и Градец и от туристите, които искат да посетят местността Карандила над Сливен. Невземането на мерки нанася икономически вреди на гражданите, бизнеса и туризма заради обходния маршрут.

„Налице е реална опасност от провал на рали „Сливен” – едно от най-престижните ралита в България, кръг от Югоизточния европейски рали шампионат” – предупреждава депутатът  и пита какво ще направят повереното ви министерство и Агенция „Пътна инфраструктура”за възстановяването на пътя.

 

Питането е внесено на 21 май, очаква се министър Павлова да отговори на в деня за парламентарен контрол.