Ловешки учители с барелеф Св.св.Кирил и Методий и почетни отличия на града
Ловешки учители с барелеф Св.св.Кирил и Методий и почетни отличия на града / obshtina.lovech

Петима учители награди община Ловеч с ежегодната персонална награда барелеф „Св. св. Кирил и Методий". Отличието се присъжда на изявени дейци в областта на образованието и възпитанието и има за цел да стимулира постиженията им и да покаже уважение и почит към учителската професия.

Наградените с барелефа са Теодора Данаилова от СОУ „Тодор Кирков", Наталия Христова от ОУ „Васил Левски", Тихомир Стоев от ГЧЕ „Екзарх Йосиф I", Виолета Печева от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов" и Йонка Джабарска от Професионалната гимназия по механоелектротехника. Наградите бяха връчени лично от кмета Минчо Казанджиев.

Преподавателката по английски в Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I" Снежана Димитрова бе удостоена с почетната значка на община Ловеч за постигнати успехи в чуждоезиковото обучение, за принос в сферата на образованието и за издигане престижа на Ловеч. „Всеки учителски труд се обезсмисля, ако не е вашето трудолюбие и всеотдайност", обърна се към учениците и техните родители Димитрова, получавайки отличието от кмета Казанджиев.

За постигнати успехи и принос в сферата на образованието шестима учители получиха почетната грамота на община Ловеч. Те са Борислава Колева от ОУ „Васил Левски", Марияна Димитрова от ОУ „Проф. Димитър Димов", Десислава Иванова и Ирена Петрова от СОУ „Св. Климент Охридски", Илиян Докторов, директор на Ученическо общежитие, и Мария Атанасова, възпитател в Ученическо общежитие. Грамотите връчи Пламен Петков, зам.-кмет на община Ловеч.