Заплашиха оператор и организатор на протести
Заплашиха оператор и организатор на протести / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив
Заплашиха оператор и организатор на протести
80012
Заплашиха оператор и организатор на протести
  • Заплашиха оператор и организатор на протести

Един от заместниците на петричкия кмет Вельо Илиев нападна оператор.

Кирил Гогушев, който работи в местната кабелна телевизия, е блъскан и заплашван от Христо Георгиев, съобщи за Дарик собственикът на медията Добринка Бацанова.

"Операторът бе изпратен да снима един от недвижимите имоти на зам.-кмета по сигурността. Вилата му се намира в една от най-красивите местности в Петрич - "Света Петка", по мое мнение, стойността й е 4-5 милиона лева. Кирил направил опит да заснеме кадри за репортаж, но изненадващо бил пресрещнат от разярения Христо Георгиев. Освен заплахи към момчето, той блъснал камерата и тя се счупила на земята", разказа Добринка Бацанова, която е председател на Сдружението на хотелиерите в Петрич и един от основните организатори на протестите срещу грладоначалника Вельо Илиев и неговия екип.

"Пострадал е и колега, председател на Сдружението на строителите в града Руси Бахтерлиев. Той е с наранявания на главата. Дори операторът е успял да заснеме окървавеното му лице. Руси има медицинско свидетелство. Стоя изцяло зад думите си. Страхувам се за сигурността на Кирил Гогушев, както и за семейния ни бизнес. Момчето толкова е стресирано, че иска да напусне телевизията, страхува се. Зам.-кметът раздава собствено правосъдие", каза Добринка Бацанова.

По случая, който станал вчера, е сезирана местната полиция.

"Днес представители на 10 партии в Петрич изготвиха декларация срещу действията на Христо Георгиев. Ще отидем и в Народното събрание, където ще искаме съдействие и от всички депутати от Благоевградски избирателен район", коментира Бацанова.

Протестите срещу кметската власт в южната община ескалираха в началото на седмицата, след разследване по национална телевизия за злоупотреба с обществени поръчки. Недоволните от управлението дори блокираха пътя към Гърция. Те са категорични, че няма да се примирят и продължават да искат оставката на градоначалника Вельо Илиев, заместника му Христо Георгиев и на главния инж. Петя Кънчева.