Дуейн „Скалата” Джонсън постави рекорд по селфита
Дуейн „Скалата” Джонсън постави рекорд по селфита / снимка: Guliver/Getty Images

Актьорът Дуейн „Скалата” Джонсън постави световен рекорд по брой направени селфита за 3 минути, съобщиха от Книгата на рекордите на Гинес. Това е станало преди премиерата на новия му филм „Сан Андреас” в Лондон на 21 май.

Джонсън си е направил със смартфона 105 селфита за три минути, подобрявайки досегашния рекорд - 75 снимки за същото време.

Съдията от Книгата на рекордите на Гинес Марк Маккинли, регистрирал постижението, е отбелязал, че всички селфита са били направени по правилата. Изображенията са били ясни, виждали са се главата, раменете, разпознавало се е лицето. Няколко кадъра не са били успешни и в крайна сметка са били зачетени 105 фотографии.

Джонсън е качил видеозаписа, направен на 21 май, в Instagram.

Преди няколко дни бившият кечист Дуейн „Скалата” Джонсън, преквалифицирал се в актьор, циментира мястото си в историята на киното, оставяйки отпечатъците си пред Китайския театър в Холивуд, припомня Ройтерс.

С успешната си кариера в киното той стана една от най-доходоносните звезди на Холивуд, благодарение отчасти на участието си в поредицата „Бързи и яростни”. Дуейн „Скалата” Джонсън се присъедини към актьорския състав за петата лента и наскоро потвърди, че ще се снима и в „Бързи и яростни 8”. Седмият филм от поредицата спечели над 1,4 млрд. долара в международния бокс-офис.

Новият филм „Сан Андреас” с участието на Джонсън в образа на пилот на спасителен хеликоптер, който трябва да спаси дъщеря си след опустошително земетресение в Калифорния, излиза на екран на 29 май.

Източник: БТА