Сюзън Сарандън призова туристите да посещават Непал и след земетресенията
Сюзън Сарандън призова туристите да посещават Непал и след земетресенията / снимка: БГНЕС

Известната холивудска звезда, носителката на „Оскар” Сюзън Сарандън призова туристите отново да посещават Непал, въпреки че страната пострада от две мощни земетресения и загинаха хиляди хора, предадоха АП и ДПА.

Сарандън е на 5-дневно посещение в Непал, където е в будистки манастир, а по-късно ще бъде и в дом за сираци, разрушен от един от трусовете. По думите на актрисата именно сега е необходимо да се подкрепи туристическата индустрия на Непал.

Звездата е на мнение, че трябва да се мисли за Непал не като за пострадала от бедствието държава, а като за страна, където все още могат да бъдат открити много паметници и прекрасни места, които все още е безопасно да бъдат посетени. Тя препоръча резервациите да се правят още отсега за септември. Тогава завършва сезонът на мусоните.

Холивудската актриса днес постави началото на кампания за изграждане на 201 къщи за непалци, живеещи извън столицата Катманду. Те са загубили домовете си по време на земетресенията на 25 април и 12 май. По време на тях загинаха най-малко 8500 души, а 17 000 са ранени.

Източник: БТА