Времето на 25 май: Отново предупреждават за градушки
Времето на 25 май: Отново предупреждават за градушки / БГНЕС, архив

Прогноза за 25 май, понеделник

През нощта на места в Западна България краткотрайните валежи и гръмотевични бури ще продължат. Над останалата част от страната ще бъде предимно ясно.

В понеделник въздушната маса ще бъде силно неустойчива. Слънчеви часове ще има преди обяд, главно над Централна и Източна България. Над западните райони още от сутринта, а над останалата част от страната около и след пладне ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевици. 

Очакват се и градушки. Вятърът ще е слаб, в западната част от страната от северозапад, а в източната - от югоизток, но по време на гръмотевичните бури рязко ще променя посоката и скоростта си. Максималните температури ще бъдат от 22-23 градуса в западните райони до 30 градуса на места в Източна България.

Над планините слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след пладне ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат валежи, придружени от гръмотевични бури. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 17 градуса, на 2000 м - около 10 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 20-23 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса, а вълнението на морето ще е 2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте наSinoptik.bg