На 24 май да се почувстваме горди потомци на славно минало, призова Кирил Добрев
На 24 май да се почувстваме горди потомци на славно минало, призова Кирил Добрев / DarikNews.bg, архив

Уважаеми учители, преподаватели, хора на изкуството и културата, читалищните дейци,

Уважаеми граждани от област Габрово,

Приемете моите най-искрени поздравления по случай 24-ти май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост. Днес се прекланяме пред великото дело на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий и изказваме уважението си към съвременните просветители - представителите на българската култура, наука, образование и изкуство.

Уважаеми учители, 24-ти май отново е повод да признаем, че сме Ви длъжници – длъжници, заради нелеките условия, в които работите, заради закъснялото или недостатъчно уважение. Вие сте специални не само на този ден, защото професията Ви изисква да давате не само знания, но и сърце. Специални сте, защото във Вашата класна стая стои бъдещето на страната ни – бъдещите лекари, инженери, учители, лидери на България. Пожелавам Ви да посрещнете празника със самочувствие и по-често да виждате обичта и признанието в очите на учениците си и техните родители.

Уважаеми ученици, на Вас пожелавам любопитство, ентусиазъм и трудолюбие, защото успехът обича смелите, но и трудолюбиви хора.

Уважаеми граждани от област Габрово, днес всички имаме повод за гордост и самочувствие, защото и ”ний сме дали нещо на света и на вси славяни, книги да четат”. Пожелавам Ви на този ден да забравим за разделението и проблемите, да се почувстваме горди потомци на славно минало, да пазим традицията и българщината.

С уважение: Кирил Добрев