Кампания: Запишете на 24 май клип с фолклорни танци
Кампания: Запишете на 24 май клип с фолклорни танци / снимка: БГНЕС, архив

Кампания призовава днес всички българи, включително и в чужбина, да се запишат как танцуват фолклорни танци и да споделят видеото в интернет. "Дръж се, земьо, българите танцуват" е инициатива на фондация "Ричмарт".

Препоръчително е включилите се да танцуват с най-новите си дрехи, като идеята е от модата, чрез танца вниманието да се насочи към страната ни и българския фолклор. Надяваме се в това своеобразно "Световно стрийт фешън шоу" световните медии да обърнат внимание на това ревю, да се запитат какъв е танцът, рекламиращ тази мода, и следователно да узнаят за България, посочи Мартин Йорданов от организаторите. При желание танцьорите може да облекат национална носия.

Нашата държава е уникална с неравноделните тактове в българската музика, затова трябва да ги популяризираме, коментира пред журналисти хореографът и основател на ансамбъл "Българе" Христо Димитров. Той отбеляза, че танцът е здраве, тъй като при българския танц се получава трептене в тялото, което стимулира имунната система.

Клиповете може да са заснети навсякъде - на работното място, на улицата, в клуб, дискотека, ресторант, летище, край исторически паметници или забележителности у нас и в чужбина.

Кампания цели цялостното популяризиране на българските производство, туризъм и култура и утвърждаване на марката "Made in Bulgaria".