ББЦ: Янко Янков е изключен от партията с решение на Контролния съвет
ББЦ: Янко Янков е изключен от партията с решение на Контролния съвет / DarikNews.bg, архив

По предложение на председателя на ПП „България без цензура" Николай Бареков Контролният съвет на партията реши да отнеме членството и да изключи от ПП „България без цензура" лицето Янко Янков, който членува в партийната организация в Стара Загора и е член на областното ръководство. Решението на КС му бе съобщено лично вчера на събрание в града пред общинските структури, се казва в писмо, разпространено от партията до медиите.

Мотивите за решението са подмолната дейност на Янков срещу единството на партията и участието му в нерегламентирани политически сделки с представители на олигархията в лицето на Христо Ковачки, уронване на престижа на партията чрез недостойното му поведението като гражданин и политическо лице, както и пропагандна дейност в полза на други политически субекти.

На практика от месец лицето Янко Янков работи за сенчестите проекти на олигарха Христо Ковачки в политиката и няма нищо общо нито с дейността, нито със структурата на ПП „Българи без цензура".

Днес общинските структури на ПП"Бългасрия без цензра" в област Стара Загора изпратиха съвместна декларация до лидера Николай Бареков, в която изразяват нетърпимостта към действията и поведението на Янков и подкрепата си за решението на КС на ББЦ за отстраняването му от партията.