В „Централен“ празнуват избирането ни за Европейска столица на културата
В „Централен“ празнуват избирането ни за Европейска столица на културата / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив/ архив

Кметът на район „Централен” Георги Титюков кани жители и гости на града на празничен концерт от 11.30 часа пред ТЦ „Гранд”, където заедно да празнуват официалното обявяване на град  Пловдив за Eвропейска столица на културата - 2019г. от Съвета на министрите в Брюксел.

Участие в празничната програма ще вземат изявени пловдивски таланти – Вяра Антонова, Боги Петрова и Стефани Илиева, духовите оркестри на ОДК и Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков”, школа за народни танци „Луди млади”, спортна школа „Самодива”, деца от детски градини и училища на  район „Централен”, школа по танци „Ненси денс” и др.

Децата от детските градини са подготвили изложба от картини, посветени на град Пловдив такъв, какъвто го мечтаят и обичат. По време на концерта ще работи и детско арт-ателие на открито, в което всички желаещи деца могат да участват в изрисуването на най-голямото пано с мото „Заедно”.

 

Водещ на празника ще бъде усмихнатата Ася Антонова.