Наркодилър с условна присъда за прегазен велосипедист
Наркодилър с условна присъда за прегазен велосипедист / снимки: Petel.bg, архив

Условно наказание за прегазен велосипедист получи шофьор, който вече е осъждан за участие в престъпна група, занимаваща се с производство на наркотици.

34-годишният добричлия Неджмиев беше признат от Варненския окръжен съд за виновен, че е причинил по непредпазливост смъртта на Петьо Гайдов. Катастрофата стана на 7 ноември 2013 г. на бул. „Цар Освободител“ в морския град. Тогава „БМВ”-то на подсъдимия помете 54-годишния велосипедист, качвайки го на предното стъкло на колата. Пострадалият беше откаран с хематом на мозъка в болница, където две седмици по-късно почина.

Наркодилър с условна присъда за прегазен велосипедист
netinfo

След сблъсъка шофьорът е направил всичко зависещо от него за оказване помощ на Гайдов, счита съда. Магистратите определиха наказание на Неджмиев от 6 месеца „лишаване от свобода”, отложени с 3 години изпитателен срок. Освен това той няма да може да управлява автомобил за срок от 1 година.

Новото наказание на Неджмиев е групирано с това, наложено му миналата година от Специализирания съд. Пред него подсъдимият се призна за виновен за участие в престъпна група за добиване и производство на наркотични вещества, след като беше задържан с метамфетамин на стойност близо 4000 лева. След одобрено споразумение с прокуратурата добричлията получи 2 години и 11 месеца затвор, отложени с изпитателен срок от близо 5 години. Именно това е и окончателното наказание, което ще изтърпи Неджмиев след групирането на двете присъди и определянето на по-тежката.

Решението на Варненския окръжен съд може да бъде обжалвано.