Ще бъде слънчево
Ще бъде слънчево / Дарик Нюз - архив

В петък над източната половина от страната ще бъде слънчево. Над Западна България до обяд ще има незначителна висока облачност, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми.

Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, по морския бряг - с 5-6 градуса по-ниски.

Над планинските масиви в Западна България до обяд облачността ще е разкъсана, а около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. Над планините в Източна България ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е до умерен, от югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 19 градуса, на 2000 м - около 12 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Ще е малко по-топло, с максимални температури 21-24 градуса. Температурата на морската вода ще е 17-21 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд. Главно в Западна България на отделни места ще се развие и купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми.

Вятърът ще е слаб, в събота - от юг-югоизток, и температурите ще се повишат с още 1-2 градуса; в неделя в Дунавската равнина вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад и ще започне захлаждане.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg