Мустафа Чаушев с юбилеен концерт в Шумен
Мустафа Чаушев с юбилеен концерт в Шумен / netinfo

Популярният естраден певец Мустафа Чаушев ще отбележи 50 години на сцената в родния Шумне. Често наричания като „българският Азнавур" ще изнесе голям концерт за юбилея в зала „Младост" на 19 юни от 20;00 ч.

Участие в празничния концерт, койот ще премине под надслов „Празник на песента" ще вземат Йорданка Христова, Росица Кирилова и дъщеря му Ажда Чаушева.

От 2003 г. Мустафа Чаушев е почетен гражданин на Шумен. Концертът се осъществява със съдействието на Община Шумен и под патронажа на кмета на града Красимир Костов.

През 50-годишната си кариера на сцена Мустафа Чаушев изпява стотици хитове, издадени в над 20 албума, станали любими мелодии на хиляди българи. Носител е на престижни отличия и награди. Участва в десетки турнета зад граница в СССР, Турция, Полша, Сърбия, Чехия, а някой от които и в екзотични дестинации като Куба, Мароко, Тунис, Алжир. В кариерата си работи с композитори като Тончо Русев, Стефан Димитров, Асен Драгнев, Морис Аладжем, поети като Дамян Дамянов, Надежда Захариева. Дълго време естрадният колос работи с Лили Иванова, пътувайки с обща програма.

Албумите му - "Злато мое" 1986 г., "Обич моя" 1988 г. и "Мъко моя" 1990 г. се превръщат съответно в златна, платинена и диамантена плочи. Това е първата диамантена плоча в България и тези албуми достигат невиждани тиражи в страната и чужбина.