Четвъртокласниците от СОУ П.Р.Славейков - първи на малките матури в областта
Четвъртокласниците от СОУ П.Р.Славейков - първи на малките матури в областта / Дарик Нюз - архив

Ясни са резултатите от националното външно оценяване за учениците от 4 клас, чрез което се измерват постиженията на учениците,  приключващи начален етап на  основно образование, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в Добрич.

Общо в 64 училища в областта са проведени изпити по предметите „Български език и литература“, „Математика“, „Човекът и обществото“ и „Човекът и природата“ .

На изпита по БЕЛ са се явили 1 489 ученици, а полученият среден резултат за областта е 13,47 точки. На „малката матура“ по математика са се явили  1 489 ученици, а средният резултат за област Добрич е  13,22 точки.

На изпита по „Човекът и обществото“ са се явили 1 491 ученици. Данните сочат, че  средният резултат е 13,18 точки, а по „Човекът и природата“  са получени  14,96 точки като среден резултат.

Най-високи резултати при максимален брой точки 20 са постигнали в СОУ „П. Р. Славейков“ – 19,62.  Следващите най-добри резултати са получени в  ОУ „Хан Аспарух“ – 19,29 точки, веднага след тях се нарежда  ХГ „Св. Св„ Кирил и Методий“  с  18,98 точки.

Общият среден резултат за област Добрич е 13,71 точки, информират още от Регионалния инспекторат по образование.