Прекратиха делото за подкуп срещу Данаил Данчев
Прекратиха делото за подкуп срещу Данаил Данчев / Дарик-Шумен, архив

Делото за подкуп срещу общинския служител Данаил Данчев е прекратено, научи Дарик.

Наблюдаващият случая прокурор Димитър Арнаудов потвърди това, като обеща по-подробна информация по-късно през деня.

Адвокатът на Данчев Пламен Петков също потвърди, като заяви, че е получил постановление за прекратяване на производството срещу клиента му преди няколко дни.

В постановлението е посочено, че то се прекратява поради липса на данни за извършено престъпление. До това се стигна след като по време на процеса стана ясно, че обвинението не може да използва събраните от полицията СРС-та, тъй като те не са били използвани по съответния ред. Другата причина това, че другите двама обвиняеми Сергей Методиев, бивш гл. експерт на кв. "Дивдядово" и бизнесмена Николай Христов са оттеглиха първоначалните си показания.

Данаил Данчев бе един от подсъдимите, заедно със Сергей Методиев и Николай Христов по делото за даване и получаване на подкуп за ремонта на стадион „Чавдар" в кв. „Дивдядово" в Шумен. Процесът срещу тях започна през есента на миналата година, като се проведе по съкратената процедура. Съдията по делото обаче го върна за доразследване.

До делото срещу Данчев, Методиев и Христов се стигна след като те бяха арестувани от полицията през лятото на 2012 г. и бяха обвинени в получаване и даване на подкуп са ремонта на стадиона в кв. „Дивдядово".