Акция“Абитуриенти”
Акция“Абитуриенти” / Dariknews, Архив

ОД на МВР Сливен въвежда организация за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, недопускане на  пътно-транспортни произшествия, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления , свързани с  предстоящите абитуриентски балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май- Деня на българската просвета и култура .

На срещи с училищните ръководства и органите на местното самоуправление и местната администрация ще бъде обсъдена възможността за предприемане на съвместни мерки по опазването на обществения ред и безопасността на движението. Засилено полицейско присъствие ще има в районите на училищата и местата, където се събират абитуриенти и автомобил,   както и обезпечаване на маршрутите, по които ще се  извезват. Ще бъдат извършени проверки на ресторанти, барове, дискотеки, и клубове, където   се организират тържествата.

Проверките ще се извършват от служители на РУМВР и ПБЗН.При проверките  особено внимание ще се обърне на пропускателния режим в заведенията, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение и нетрезво състояние, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Предприети са мерки за недопускане на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места. Мерките по безопасност и недопускане на инциденти и навременното взаимодействие с полицейските структури ще бъдат обсъдени на срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звената  за охрана на учебните заведения.

Превантивна кампания “Абитуриенти” ще се проведе от сектор “Пътна полиция” на теорията на общините Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.

Акции по контрол на движението с цел недопускане на инциденти при предвижването на абитуриентите и превантивен контрол на маршрутите. При необходимост ще бъде осигурено съпровождане с полицейски автомобил на колони от МПС, превозващи абитуриенти и придружаващите ги автомобили.

Освен единия телефон за спешни повиквания 112  гражданите могат да използват  и телефоните:

044/644 323  - дежурна част при ОДМВР-Сливен
044/ 644 333 – Районно управление на МВР-Сливен
044/ 644 336 – Районна служба пожарна безопасност и защита на населението.