Времето но 17 май: Облачно, валежи от дъжд в Южна и Източна България
Времето но 17 май: Облачно, валежи от дъжд в Южна и Източна България / снимка, архив: Dariknews.bg

Прогноза за времето за 17 май, неделя

През нощта ще е облачно, с валежи от дъжд, на отделни места придружени от гръмотевици. Облачността утре преди обяд временно ще се разкъса, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и главно в Южна и Източна България ще има краткотрайни валежи от дъжд придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър. Минималните температури ще са между 12-17 градуса, а максималните между 23-28 градуса, по Черноморието с 2-3 градуса по-ниски.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа слаб предимно източен вятър. Максималните температури ще са 20-22 градуса. Температура на морската вода 16-19 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа до умерен югозападен вятър, по билото на Стара планина от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 м около 16 градуса, на 2000 м - около 10 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg