Mеханото организира рали за ученици
Mеханото организира рали за ученици / netinfo

Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“  организира първото по рода си училищно автошоу „Майсторско управление на автомобил“ задно с партньорски организации. То ще се проведе утре от 12.00 часа.

Събитието ще се осъществи под егидата и с участието на 10 от най-големите и престижни автосервизи в града, с които гимназията има договорни отношения.

Състезанието ще протече в 2 части:

От 11.00 часа в аулата на гимназията 30 ученици от 12 клас ще получат своите свидетелства за проведена 3седмична практика в автосервизи в град Берлин, Германия по успешно приключилия шести пореден международен проект на гимназията. Абитуриентите ще предадат щафетата на 20 ученици от 11 клас, които също ще проведат 3 седмична практика в град Берлин, Германия от 12 юли 2015г. по реализиращия се в момента седми проект по програма Еразъм+.

Други 30 ученици от 11 и 12 клас ще получат своите свидетелства за проведена практика в изброените по-горе автосервизи по проект „Ученически практики“.

От 12.00 часа ще се проведе автошоуто „Майсторско управление на автомобил“, в което ще вземат участие ученици от 12 клас, придобили безплатно свидетелство за управление на МПС по време на обучението си в гимназията. Партньорите от автосервизите осигуряват купи и награди за най-добре представилите се.

 

Цялото събитие ще протече под мотото „Професионалното обучение и бизнесът – ръка за ръка“.