Ново приложение оценява мъжествеността на мачовците
Ново приложение оценява мъжествеността на мачовците / Guliver/Getty Images

Нова апликация за лицево разпознаване оценява в проценти мъжествеността на мачовците с просто качване в нея на портретна снимка, информира в. "Дейли мейл".

Приложението се казва How-Dude.me и в свободен превод означава "Дали съм пич". Апликацията преценява колко привлекателен е потребителят в проценти. За да бъде тестван софтуерът, в него бяха качени снимки на най-различни знаменитости. Приложението изкара холивудския красавец Джордж Клуни 77- процентов пич. Звездата от момчешката банда Хари Стайлс получи 66 точки от 100 възможни, докато метросексуалната икона Дейвид Бекъм се сдоби с 64 на сто.

Принц Хари беше изпреварен от брат си Уилям, като двамата получиха съответно оценки 60 и 74 процента. Тествани бяха и политици. Лейбъристът Ед Милибанд изненадващо се оказа 94-процентов пич, изпреварвайки консерватора Дейвид Камерън с оценка 90 на сто. С едни от най-високите резултати се сдобиха рапърите Кание Уест и Джей Зи - 93 и 99 на сто.

Създателите на приложението признават, че то не се основава на научни алгоритми, а е предназначено предимно за забавление. Апликацията също така характеризира с няколко думи субекта, след като му даде оценка в проценти.

Източник: БТА