Изтече отсрочката за ТВ7
Изтече отсрочката за ТВ7 / снимка, архив: БГНЕС

Частен съдебен изпълнител отново влезе в сградата на ТВ7, съобщиха от екипа на телевизията, цитирани от БТА. В момента той разговаря с изпълнителния директор на медията Кирил Благоев, като няма напрежение, посочиха от медията.

Днес изтече едноседмичният срок, даден на телевизията, след като миналата седмица се стигна до скандал за това, че съдия изпълнител влезе в сградата на медията, за да прибере заложена срещу дълг техника.

В района на телевизията, както и пред сградата няма нито един полицай.

Размерът на дълга на ТВ7 към КТБ е 2,5 млн. лв. като срещу това финансиране има особен залог на част от техниката - не цялата техника на телевизията, не другите права на телевизията, обясни пред Нова телевизия председатеят на УС на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков.

Вижте какво още обясни Миленков

Миналата седмица ТВ7 бе посетена заради дълга от съдия-изпълнител, придружен от полиция.

Вижте повече за случилото се на 29 април

Синдиците на банката са се обърнали към съдия-изпълнител, който да изнесе заложеното в КТБ. Стана огромен скандал и се стигна до 7-дневна отсрочка. Премиерът Бойко Борисов заяви, че не е трябвало да има толкова полиция и това не е в синхрон с неговото управление.

Вижте още от изявлението на премиера в деня на скандала

Вътрешният министър Румяна Бъчаврова заяви, че няма нищо нередно в действията на органите на реда и те действат според закона.

Вижте повече от казаното от вътрешния министър тогава

Заради казуса от миналата седмица се стигна до подадоха оставки. Зам.-директорът на СДВР Радослав Сотиров и началникът на Шесто РУ Иван Пепелджийски се разделиха с постовете си.

Вижте повече за това как се стигна до оставките им

Двамата получиха нови назначения.

Вижте повече за това на какви длъжности са те