Стартира диалогът между Киев и бунтовните републики
Стартира диалогът между Киев и бунтовните републики / снимка: БГНЕС, архив

По време на днешното заседание на Контактната група за Украйна започна диалогът между Киев и провъзгласените Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР).

"Най-важното е, че започна диалогът между Украйна и ДНР и ЛНР. Надяваме се той да продължи и всички решения да се приемат на компромисна основа", изтъкна Денис Пушилин, представителят на ДНР в Контактната група на (снимката вдясно). Той изрази надежда, че "от днес започва нов етап и дейността на подгрупите ще се запълни с конструктивно съдържание". "Пълноценният мир се приближава", каза още Пушилин.

На свой ред представителят на ЛНР Владислав Дейнего (на снимката вляво) добави: "Днес се водеше диалог между практически равнопоставени участници. Диалогът върви конструктивно, сериозни противоречия не възникнаха".

Заседанието на Контактната група Русия-Украйна-ОССЕ с ДНР и ЛНР се поведе днес в беларуската столица Минск. Страните обсъдиха изпълнението на съществена част от Минските споразумения – диалогът между властите в Киев и двете републики по политическата рамка на бъдещо споразумение.

Източник: БГНЕС