Ограничават движението на камиони заради очакван засилен трафик
Ограничават движението на камиони заради очакван засилен трафик / снимка: БГНЕС, архив

От 14.00 до 20.00 ч. се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистралите и по определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа. Заради увеличения трафик, който се очаква през днешния ден, от пътната агенция въвеждат временна организация на движението по някои от пътищата в страната.

От 12.00 до 19.00 ч. ще има две ленти за движение по път Е-79 в посока Перник-София. Временна организация за празника има и в някои участъци на магистралите „Хемус” и „Тракия”. Освен това там се извършват и ремонтни дейности каза Денислав Пейчев от пътната агенция.

„Движението по виадуктите „Елешница” и „Бебреш” на магистрала „Хемус” на 6 май ще преминава в две ленти в посока София и една лента в посока Варна.

На магистрала „Тракия” е ограничено движението от км 5+650 до км 11+900. На 6 май в този участък движението ще се осъществява в две ленти в посока София и една лента в посока Бургас. Ограничено е движението в дясното платно на отсечките от км 60+600 до км 62+900 и от км 80+950 до км 89+500 на магистрала „Тракия” и ще се осъществява двупосочно в лявото платно в посока София”обясни Пейчев.

Заради очаквания повишен трафик от пътната агенция съветват шофьорите да карат със съобразена скорост и да спазват въведените ограничения и организации на движението по магистралите. Препоръчват още да използват алтернативни маршрути за „Хемус” и „Тракия”, а именно да минават през проходите „Петрохан”, „Шипка”, „Троянски”, „Републиката” и подбалканския път.

С цел облекчаване на трафика през днешния ден от 14.00 до 20.00 ч. се забранява движението на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по всички автомагистрали в страната. Забраната важи и за определени пътни участъци от републиканската мрежа, по които има интензивен трафик.