Мариан Бачев гостува във Велико Търново с Лелята на Чарли
Мариан Бачев гостува във Велико Търново с Лелята на Чарли / плакат: организатори

Мариан Бачев гостува на великотърновска сцена с мюзикъла "Лелята на Чарли" от Оскар Фелцман, представен от Държавна опера – Стара Загора. На 15 май от 19,00 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ популярният български актьор ще ви каже: „Здравейте, аз съм ваш`та леля!”.

Фарсът на Томас Брандън „Лелята на Чарли“ счупва всички исторически рекорди за пиеси от този жанр с 1 466 представления и последващи продукции по целия свят, след премиерата на оригинала в Лондон през 1892 год. Известният руски композитор Оскар Фелцман го превръща в мюзикъл през 1973 год.

В България мюзикълът „Лелята на Чарли” става много популярен, благодарение на изключителния комедиен талант и впечатляваща игра на големия български оперетен артист Видин Даскалов. Спектакълът е поставян три пъти на сцената на Музикалният театър „Стефан Македонски” в София. Първата постановка на „Лелята на Чарли“ в Старозагорска  опера е била на 6 ноември 1990 год. с режисьор Константин Херман и диригент Красимир Къшев. Следващата премиера е през ноември 2008-а с режисьор Николай Априлов и диригент Людмил Горчев.

Каним ви на среща с героите на тази комедия: Мариан Бачев, Николай Априлов, Борис Тасков, Симеон Симеонов, Галина Костадинова, Яница Нешева, Ивайло Йовчев, Нина Димитрова, Лора Георгиева и Евгени Сурмиевич. Режисьор е Николай Априлов, диригент– Красимир Къшев. Сценограф – Димо Костадинов, хореограф – Боряна Сечанова.

Спектакълът на Държавната опера в Стара Загора е прекрасна смесица от английски хумор, руска музика и за разкош – една леля от Бразилия. Джаз, латино и класика допълват сюжета и правят пиесата още по-забавна и приятна за гледане.