Варна посреща лятото с обновени шадравани
Варна посреща лятото с обновени шадравани / Dariknews.bg

Варна ще посрещне активния туристически сезон с обновени шадравани. До 7 май трябва да бъде пуснат фонтанът край Понеделничния пазар, който ще бъде с нови струйници. Около 15 май ще приключи ремонтът на фонтана със сирените, дело на Кирил Шиваров, който се намира зад Морско казино, както и работата по обновяване на фонтана с жабите до детския кът в парка.

Нова каменна облицовка, осветление, водни и музикални ефекти ще има шадраванът под Пантеона, който трябва да е готов до 20-ти май. До края на месеца трябва да приключи работата и по полагането на нова каменна облицовка, струйници и ефектно осветление на шадравана на площад „Съединение“ (бившия „Червен площад“), обясни Петър Гърбузов – директор на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Първи проби на нощното осветление пък бяха направени снощи на шадравана до сградата на община Варна. Той бе ремонтиран миналата година - с нови каменната облицовка, струйници и ефектно осветление, и тази година отново ще радва варненци и гостите на града с цветна феерия.

Продължава работата по най-големия шадраван на Варна – на пл. „Независимост“. В момента там се поставя хидроизолацията, предстои слагане на каменната облицовка.