Община Добрич подкрепи Радосвета Симеонова в предстоящото Европейско по лека атлетика
Община Добрич подкрепи Радосвета Симеонова в предстоящото Европейско по лека атлетика / Дарик Добрич
Община Добрич подкрепи Радосвета Симеонова в предстоящото Европейско по лека атлетика
79598
Община Добрич подкрепи Радосвета Симеонова в предстоящото Европейско по лека атлетика
  • Община Добрич подкрепи Радосвета Симеонова в предстоящото Европейско по лека атлетика

Успехи в предстоящото Европейско първенство по лека атлетика пожела на добричката лекоатлетка Радосвета Симеонова кметът на Добрич Детелина Николова. Градоначалникът покани спортистката и нейния треньор Николай Янков на специална среща в кметството, за да изрази своята подкрепа на тандема в предстоящия турнир за Европейската купа по спортно ходене на 20 км., който ще се проведе на 17 май в Мурсия, Испания.  Радосвета получи като дар от общината раница с рекламни материали, тениска и чаша.

„Тренирам усилено всеки ден и се надявам на предстоящото Европейско първенство да успея да подобря личното си време поне с 1 минута” – сподели Радосвета Симеонова. Нейният личен резултат до момента е 1 час и 49 минути. Спортистката разказа още, че от три години е студентка по специалността „приложна лингвистика с английски и немски език” в ШУ „Св.Константин Преславски”, но въпреки това тренира ежедневно, като на ден изминава между 20 и 25 км. Тя отправи специална благодарност към община Добрич, откъдето са отпуснали 1 500 лв. за подготовката й за предстоящото Европейско състезание в Испания.

Община Добрич подкрепи Радосвета Симеонова в предстоящото Европейско по лека атлетика
netinfo

 

 

 

Като изключително трудолюбива и изпълнителна определи своята възпитаничка треньорът Николай Янков. Той оцени високо правото й на избор да остане да се състезава за родния клуб по лека атлетика „Добруджа 99” въпреки поканите от други градове в страната. Янков не скри, че най-силните спортисти  в дисциплината спортно ходене са представителите на Русия, Китай, Япония и Португалия, но въпреки това бе категоричен, че Радосвета Симеонова е добре подготвена и е готова за битка.

Радосвета Симеонова е родена през  1993 г. Тя е шесткратен републикански шампион на България в дисциплината 20 км. спортно ходене. Най-големият й успех е бронзов медал  от Балканското първенство по спортно ходене при жените, провело се в Балчик през 2014 г. Участвала е в две световни първенства – в Русия през 2011 г. и в Китай през 2013 г.

Чуйте какво сподели пред журналисти Радосвета Сименова преди отпътуването си за Европейското първенство в Испания в звуковия файл: