С военен ритуал Варна отбелязва Деня на храбростта
С военен ритуал Варна отбелязва Деня на храбростта / снимка: www.navy.mod.bg

С военен ритуал ще бъде отбелязан Денят на храбростта във Варна. Митрополит Йоан ще благослови бойните знамена и представителните части на Варненския гарнизон. Церемонията започва в 10 ч. на площад „Св. св. Кирил и Методий“ пред Катедрала. След нея шествието ще потегли към Паметника на загиналите в Сръбско-българската война до сградата на общината, където ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъдат поднесени венци.

Командирите на военни формирования с подчинените им представителни части ще положат венци и цветя и на паметника на  капитан І ранг Димитър Добрев, на кораба музей „Дръзки“ и на портал-паметника на „Осми Приморски полк“.

Участие в честванията ще вземе представителният духов оркестър на Военноморските сили.

Заради ритуала от 9.30 до 10. 30 ч. ще бъде преустановено движението на автомобили на  пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ , бул. „Мария Луиза“ – в частта от площада до кръстовището с ул. „Шипка“, по бул. „Владислав Варненчик“ – в отсечката от площада до кръстовището с бул. „Съборни“ и по бул. „Христо Ботев“ – от кръстовището с ул. „Кракра“ до кръстовището с ул. „Бачо Киро“.

От 10.30 ч. до около 11.30 ч. ще бъде ограничено движението по бул. „Мария Луиза“ – в частта от кръстовището с ул. „Шипка“ до кръстовището с бул. „Сливница“ и кръстовището на бул. „Сливница“ и бул. „Осми Приморски полк“.