Разстреляха офицер на хърватските служби в центъра на Загреб
Разстреляха офицер на хърватските служби в центъра на Загреб / Thinkstock/Getty Images

Офицер от Хърватския съвет за отбрана (ХСО) е убит тази сутрин в центъра на Загреб. Това съобщи хърватското електронно издание Index („Индекс"), цитирано от Novanews.bg.

Според изданието става дума за 57-годишния Винко Жулевич-Клица. Инцидентът е станал тази сутрин около 7:55 часа местно време - неизвестни лица с мотори са спрели автомобила, с който се е возил Жулевич. Те са го накарали да излезе от автомобила и го разстреляли на място.

Полицията е потвърдила самоличността на убития, но не става ясно дали жертвата също е била въоръжена. Изданието разкрива, че според първоначални данни „убийството е свързано с разчистването на сметки в хърватския престъпен свят".

Винко Жулевич е свързан с престъпния клан от Загреб, който е ръководен от Виеко Слишко, убит през 2001 г. През 2003 г. Жулевич е освободен от обвинение за убийството на българина Веселин Маринов, който е бил охрана на Младен Налетич-Тута и сътрудник на хърватските тайни служби. Адвокатите на Жулевич тогава твърдяха, че Маринов пръв е открил огън срещу клиента им и той го е „убил при самоотбрана".

Източник: Novanews.bg