103 топовни гърмежа за малката принцеса
103 топовни гърмежа за малката принцеса / Guliver/Getty Images

Войници на кон преминаха през Лондон, за да възвестят с топовни гърмежи раждането на дъщерята на принц Уилям и съпругата му Катрин, съобщи Асошиейтед прес.

Десетки гърмежи прозвучаха от Хайд парк и крепостта Тауър в чест на принцесата, която се роди в събота.

Името на малката принцеса е Шарлот Елизабет Даяна, съобщиха световните информационни агенции, позовавайки се на двореца Кенсингтън.

Принц Уилям и съпругата му обявиха името на първото си дете принц Джордж след два дена през 2013 г.

В неделя, един ден след раждането на малката принцеса, херцозите на Кеймбридж бяха посетени в лондонската си резиденция Кенсигтън от бабите и дядовците на бебето. По данни на британски медии, цитирани от ТАСС, принцът на Уелс Чарлз и неговата съпруга, херцогинята на Корнуол Камила са прекарали цял час със своята внучка.

Вижте принцесата (СНИМКИ)

Да видят бебето са пристигнали и родителите на Кейт - Майкъл и Каръл Мидълтън, придружени от сестра й Пипа.

Радостта на Англия (СНИМКИ)

Навремето беше необходима цяла седмица, за да бъде узнато името на принц Уилям, и цял месец, за да бъде оповестено това на баща му - принц Чарлз, припомня агенцията.

Херцозите на Кеймбридж обявиха името на първородното си дете принц Джордж само два дни след раждането му на 22 юли 2013 година. Според традицията, името на бебето ще може да бъде оповестено едва след първата среща на новороденото с кралицата.

От своя страна Елизабет Втора заяви, че е "очарована", че за пети път става прабаба. Тя бе забелязана в неделя сутринта в църквата в Сандрингам в графство Норфолк в източната част на Англия и според някои медии тя няма да се завърне в Лондон преди вторник.

Източник: БТА