Племенникът на Киро Японеца отрича да е стрелял по сина му
Племенникът на Киро Японеца отрича да е стрелял по сина му / снимка: БГНЕС

Синът на Кирил Кирилов, известен като Киро Японеца, беше прострелян по време на мирен протест срещу ромския бос в събота в столичния квартал „Факултета".

Стрелба във „Факултета", ранен е син на Киро Японеца

Хората в квартала се страхуват от Киро Японеца и не искат да коментират инцидента. Твърдят, че не са чули и видели нищо, съобщава Нова телевизия.

Конфликтът в ромската фамилия тлее от 2005 година. Племенникът на Кирилов работил за него, но се разделили поради неизвестни причини и оттогава има вражда между тях.

Самият Кирил Кирилов обвини племенника си Георги в предаването на Люба Кулезич „На светло", че именно той е стрелял по сина му.

В „Здравей, България" Георги Петров коментира обвиненията на Японеца, че е замесен както в стрелбата, така и в подготовката на поръчково убийство срещу него с думите, че всичко това не отговаря на истината. Отрече и да е замесен в наркотрафик.

"Срещу мен няма повдигнато обвинение, бях задържан за 24 часа, докато установиха къде съм бил през това време. Когато това се случи в квартала, бях в столичен мол. Питам тогава защо бях арестуван", коментира Георги.

"Мога да докажа доходите си, живея с 3000 лева на месец, а не като Киро Японеца с милиони. Питайте него откъде са му парите и за наркотрафика. Той служи на силните на деня - която партия му плати, за да му пази интересите", каза още Георги Петров.

Той се закани да пусне жалби до главния прокурор и министъра на вътрешните работи за този случай и неправомерното му задържане.

Източник: Novanews.bg