Времето
Времето / netinfo

Ще преобладава слънчево време, на моменти с разкъсана средна и висока облачност. В следобедните часове главно над планинските райони и Лудогорието ще се развие и купеста облачност, а на отделни места са възможни слаби и краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб. Ще има слабо повишение на температурите, като максималните ще са между 21 и 26 градуса, по-ниски ще са по морския бряг. Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца, съобщават от НИМХ-БАН.

По Черноморието ще е слънчево. Преди пладне ще е почти тихо, след обяд ще се появи слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са 15-18 градуса. Вълнението ще е слабо, около 1-2 бала. Температурата на морската вода вече е от 12 градуса по северното, до 16 градуса по южното крайбрежие.

Над планините до обяд ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Следобед ще се развие и купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Вятърът по билата ще е до умерен от запад. Дневната температура на 1200 м надморска височина ще е около 15 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.

Във вторник и в сряда синоптичната обстановка ще се задържи без промяна - ще преобладава слънчево време, с разкъсана средна и висока облачност.

В следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Температурите ще се повишат още и в сряда на места в Югозападна България максималните ще са около 30 градуса.