Българи разказват за ужаса в Непал (ВИДЕО)
Българи разказват за ужаса в Непал (ВИДЕО) / снимка: БГНЕС

Пореден трус изплаши хората в Непал. Все пак има и лъч надежда в опустошената от земетресението страна.

Трима души - две жени и мъж, бяха извадени живи от развалините, осем дни след страшния трус. Оцелял е и мъж на 101 години, след като спасители са го извадили от руините на къщата му. Броят на загиналите вече е над 7 050 души.

Българката Боряна Печенякова си спомня пред Нова телевизия какво е изпитала по време на земетресението от 25 април: "През цялото време си мислех, че треперя, а то всъщност се е клатело от земетресението. Продължи около 40 секунди, станах от леглото, чух колегата, който блъска по вратата".

"Трусът много се засили, започна боботене, трясъци. Тръгнах към вратата, едвам вървях, бях си разперил ръцете и се опитвах да се докопам до входната врата", допълва Владимир Темнялов.

Тези 40 секунди, в които земята под Катманду се разтресе, са изглеждали като дълги и мъчителни минути за двамата българи. След първия трус те се прибират вкъщи с надеждата, че всичко е приключило. Тогава идва новият удар. Токът спира, интернетът - също, няма и телевизия. Страхът е обзел всички. Петимата българи изкарват две нощи в градината на съседния хотел.

Над милион оцелели деца имат критична нужда от помощ. Можете да се включите в кампанията на УНИЦЕФ и Новините на Нова, като изпратите есемес с текст "Nеpal" на номер 1021 на стойност 2 лева.

Източник: Novanews.bg