Времето на 3 май: Преваляванията спират, слънчево и тихо
Времето на 3 май: Преваляванията спират, слънчево и тихо / Здравка Танева

Прогноза за 3 май, неделя

През нощта над източната половина от страната облачността все още ще е значителна и на места ще превалява, но след полунощ преваляванията ще спрат и облачността ще намалее. В Дунавската равнина ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса.

В неделя ще бъде предимно слънчево и почти тихо. В следобедните часове ще се развие купеста облачност, но ще бъде почти без валежи. Максималните температури ще са предимно между 19 и 24 градуса. За Сливен 24 градуса. 

Над планините ще бъде предимно слънчево. След пладне ще се развива купеста облачност, но ще бъде почти без валежи. Ще духа силен вятър от северозапад, който след пладне ще отслабва и ще е до умерен.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, сутринта над северните райони ще има по-значителна облачност и на места е възможно все още слабо да превалява. Преди обяд ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са между 19 и 21 градуса. Температурата на морската вода е между 13 и 15 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През първите дни от следващата седмица ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока и средна облачност. Главно в часовете около и след обяд ще се развива и купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб. Температурите ще се повишават и във вторник максималните в повечето места ще са между 22 и 27 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg