Времето на 2 май: Облачно, но топло
Времето на 2 май: Облачно, но топло / Dariknews, Архив

Прогноза за 2 май, събота

През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна - предимно средна и висока. През нощта и до обяд ще е почти без валежи. В следобедните часове на много места ще превали. Вятърът ще е слаб - предимно от югозапад.

Преобладаващите максимални температури ще са между 18 и 23 градуса, а минималните сутринта ще са между 8 и 13 градуса. За Сливен минимална температура 11 градуса, максимална 21.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, с превалявания в по-късния следобед и вечерта. Ще духа слаб вятър от южната четвърт и с него дневните температури ще се повишат и максималните ще са 16-20 градуса. Температурата на морската вода е 12-14 градуса. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време и на много места в следобедните часове ще превали дъжд. Ще духа умерен, по най-високите върхове и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

В неделя и в понеделник ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока и средна облачност. Главно в часовете около и след обяд ще се развива и купеста облачност, но само на отделни места ще има слаби краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб.

Максималните температури в повечето места ще са между 20 и 25 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg