„155 години Габрово  -  155 детски усмивки“ - едни спектакъл, в който оживяха символите на града
„155 години Габрово - 155 детски усмивки“ - едни спектакъл, в който оживяха символите на града / netinfo

По-шумно, по-пъстро и по-весело беше в зала "Възраждане" по време на спектакъла „155 години Габрово  -  155 детски усмивки“, който „Веселите габровчета”  от ОДЗ  „Дъга“ представиха пред публиката.

На фона на светлинни и звукови ефекти, сред галерия от чудновати предмети, карнавални костюми и фотографии, всички се потопиха в цветния лабиринт на вечното веселие, смях и шеги от Старо Габрово, защото …“Имало едно време в Габрово…“.

Децата представиха една любопитна и малко позабравена палитра от  хора, история, събития с габровски зевзеци представени в забавен исторически комикс.

155 години Габрово  -  155 детски усмивки - едни спектакъл, в който оживяха символите на града
netinfo

Оживяха образите на Рачо Ковача – символът на Габрово, Нено Кукладжията – основоположник на кукленото изкуство в България,  Нуньо Кацата – първият градски фотограф и Ранката Барабанката – символичното начало на карнавала в Габрово.

В залата си дадоха среща смехът и приключенията от  изворите на габровските шеги, но представени от децата с усмивка, с която заразиха всички присъстващи. Сътворявайки образи и събития  децата показаха философията на габровци, че с находчивост и пестеливост се преборват трудностите и се върви напред - в щастливо Габрово - HAPPY GABROVO.

Децата и екипът на детското заведение припознаха празника на града като свой, защото именно габровци трябва да направят празника, да му вдъхнат живот и смисъл!

С много творческа инициативност, отдаденост и силна проява на граждански дух бе сътворен празничния спектакъл на "Веселите габровчета" от ОДЗ „Дъга” - „155 години Габрово  -  155 детски усмивки“.

Поздравителният си адрес към ръководството, колегията и децата изпрати кметът на град Габрово Таня Христова с посланието „Радвам се, че чрез Вас има такива педагози, които съумяват да възпитат у децата ни принадлежност към града, чувство за гордост, че са родени тук, където са възникнали българското светско образование, индустрия и предприемачество, където хуморът и шегата завинаги са преобразили битието на габровци.“

155 години Габрово  -  155 детски усмивки - едни спектакъл, в който оживяха символите на града
netinfo

На финала директорът на ОДЗ „Дъга“ Красимира Колева отправи послание към присъстващите:

„ Заедно можем да мислим с любов и действаме с отдаденост за нашия град. Да бадем щастливи, че живеем в него, а когато възрастните умеем да сме щастливи,  то и децата ни ще бъдат такива. Ние обичаме нашето Габрово, обичайте го и Вие!“