Цацаров: Военният министър ще бъде разпитан за предложения подкуп
Цацаров: Военният министър ще бъде разпитан за предложения подкуп / снимка: БГНЕС, архив

Николай Ненчев ще бъде призован от прокуратурата и ще му бъдат снети обяснения. Като министър той ще трябва при всички случаи да посочи факти относно твърденията за предлаган подкуп или предлагани проценти.

Това коментира в парламента главният прокурор Сотир Цацаров.

Твърденията на Ненчев ще бъдат предмет на снемане на обяснения, като прокуратурата ще вземе и документацията, свързана с ремонт на изтребители от съответния представител на руската компания у нас. Този представител също ще бъде разпитан, увери Цацаров.

Призовка на Ненчев вече би трябвало да е изпратена, каза Цацаров и без да се ангажира с дати обяви, че проверката ще приключи в нормален срок.

На въпрос дали Ненчев подлежи на някакви санкции заради това, че прокуратурата научава от интервю в медиите за предлаган подкуп, Цацаров отговори, че няма да предрича каквото и да било: "Нека проверката установи съответните факти, нека видим дали това ще бъде потвърдено. Има едно интервю, но то съдържа достатъчно ясни твърдения за предложен процент. Би следвало да бъде ясно казано от кого, какъв е размерът на този процент и какъв е залогът ако се приеме. Най-сетне трябва да стане ясно защо не е спазено задължението по Наказателно-процесуалния кодекс за незабавно уведомяване".

Ще бъде проверено и твърдението за заплахи за живота на Ненчев, увери Цацаров.

Източник: БГНЕС